FAQ for freelancers

Hvordan bliver jeg betalt af Freelancer Worldwide?

Der er to betalingsdatoer hver måned fra Freelancer Worldwide til arbejdende freelancere. Dette er den 1 dag i måneden og igen den 15 dag i måneden, hvor vi vil overføre penge til dig.

Ved hver overførsel vil du få en automatisk besked i vores indbyggede beskedsystem på vores hjemmeside. Du skal logge ind på din profil for at se dine beskeder.

Hvorfor skal jeg registrere mit arbejde?

Det er vigtigt, at du hver dag som freelancer får din klient til at godkende dit arbejde, for at være sikker på at de betaler dig i sidste ende. Hvis du ikke registrerer dine timer, har klienten ingen chance for at vide hvor meget du har arbejdet.

Det er vigtigt, for dig som freelancer, at have et tæt forhold til klienten, så du også efter jobbet har en mulighed for et ekstra job ved dem i fremtiden.

.

Hvilke gebyrer tager Freelancer Worldwide A/S for at jeg bruger deres side?

Freelancer Worldwide tager de laveste gebyrer på freelance markedet i dag, sammenlignet med ethvert andet ordinært jobbureau eller vikarbureau.

Klienten betaler 10 % af hele projektets værdi og freelanceren betaler 5 % af sin løn for at bruge vores system. For at vide mere om alle vores gebyrer, venligst tjek vores betingelser.

Hvilke fordele vil Freelancer Worldwide tilbyde mig som freelancer?

En af de største forskelle på Freelancer Worldwide og vores konkurrenter er at vi tilbyder dig gratis automatisk fakturering og gratis lokale managere, der kan hjælpe dig med at finde jobs. Begge disse tjenester er meget vigtigt for dit daglige liv som en freelancer.

Vi tager os af alt det kedelige, som er nødvendigt for at have en forrentning med pengeoverførsler, men som du virkelig ikke gide lave selv. Heldigvis gør vi det for dig, du behøver næsten ikke gøre noget selv.

Kan jeg arbejde på tværs af grænser med Freelancer Worldwide’s system?

Ja selvfølgelig, og der er absolut ingen restriktioner. Vi kan arrangere og putte dig i forbindelse med vores lokale managere i andre lande, som vil være i stand til at hjælpe dig med at finde jobs i det pågældende land.

Vi har også partnere som står klar til at hjælpe dig med internationale skat og momsregler for at være sikker på, at din oplevelse med at arbejde gennem Freelancer Worldwide bliver upåklagelig.

.

Hvad med moms ?

Vi følger de internationale regler for moms. Der kan dog godt være specielle tilfælde hvor moms kan være enten inkluderet eller ekskluderet. Vores internet portal er derfor indbygget med muligheden for at fravælge eller tilføje moms. Freelanceren som tager et job har ansvaret for at informere klienten om at et job kræver moms, afhængig af om det er tilfældet eller ej.

På Freelancer Worldwide’s web portal kan du finde et stort antal af brugbare ressourcer hvad angår moms. Tjek vores arbejdstilladelse side, for at finde de specifikke arbejdsbetingelser og krav for det land du vil arbejde i.

Venligt vær opmærksom på at Freelancer Worldwide ikke er ansvarlig for nogen form for udestående  moms mellem en freelancer og klient.

Hvad er de tilgængelige prismodeller?

freelancerworldwide.dk opererer vi med to forskellige slags prismodeller, som enten er en fast pris eller time baseret løn.

Hvis du arbejder med en fast prismodel, så vil vore system automatisk fakturere for dig uge efter uge til din klient, uden at du behøver at gøre noget som helst.

Hvem kan registrere sig som freelancer?

At registrere sig som freelancer er ikke kun forbeholdt en enkelt person, men er også muligt for firmaer, store som små, der gerne vil tilbyde deres service til andre firmaer og drage fordel af midlertidig arbejde. Dermed hjælpe andre firmaer som ofte kan have problemer i forhold til kapaciteten i specifikke perioder.

Hvordan laver jeg en fakturering?

Log in på din bruger på freelancerworldwide.dk. Gå ind på din profil og vælg ”mine projekter”. På listen kan du finde alle igangværende projekter. Vælg det projekt som du gerne vil lave en ny faktura for og tryk på ”vis projekt”.

Gå ned til bunden af siden i projektbeskrivelsen indtil du kan se den betaling som allerede er oprettet. Tryk på ”foreslå nye betingelser” knappen. Herefter kan du nu trykke på ”tilføj betaling”, hvor du kan indtaste betalingsbeløbet og datoen. Indtast den ønskede information her og tryk på ”foreslå nye betingelser”.

Nu har du oprettet et faktura og klienten vil automatisk få en besked inde i sit system.

Hvordan ansøger jeg om et job online?

Du kan altid ansøge til stillinger opslået på vores hjemmeside ved at følge disse instrukser. Vælg et spændende job, som du godt vil arbejde med, ved at trykke på jobopslaget på forsiden. Hvis du går ned til den nederste del af et jobopslag, så vil du kunne finde knappen ”Ansøg online”. Tryk på knappen og send din ansøgning til klienten.

Klienten vil herefter modtage din ansøgning med det samme. Hvis klienten udvælger dig til jobbet, vil forhandle din løn, eller have mere information fra dig vil du få besked inde på din profil. Du skal derfor logge ind på vores profil regelmæssigt for at få en status på dine ansøgninger.

Hvad er en lokal manager og hvorfor er det er stor fordel for mig?

En lokal manager er en person, mand eller kvinde som typisk er forbundet til et geografisk område eller industri, eller måske endda begge ting.

Den lokale manager er en nøglesten i vores forretningsmodel, som sikrer at freelancers bliver tilbudt jobs der passer til deres evner inden for forskellige industrier. Lokale managere kan også rekruttere freelancere til Freelancerworldwide.dk

En lokal manager kan også hjælpe klienter, for at være sikker på at klienter altid får hvad de har brug for i forhold til arbejdsressourcer. Som klient er du velkommen til at kontakte vores lokale managere, som du selv kan udvælge, hvorefter du kan forklare hvad du efterspørger. Den lokale manager service er 100% gratis, og vi er den eneste online portal som tilbyder denne service, hvilket sikrer at dine behov er hørt.

Få din egen lokale manager nu

Kan jeg arbejde flere forskellige jobs på samme tid?

Du kan selvfølgelig arbejde på flere forskellige freelance jobs på samme tid, hvis dette er muligt for dig. Bare være sikker på at du ikke skuffer en klient ved at have mere arbejde end du kan håndtere.

På vores portal er der ingen restriktioner i forhold til hvor mange slags jobs du kan have på samme tid.

Hvad er en arbejdsskabelon?

For at sikre at klienten og freelanceren ved præcist hvad de har aftalt, så tilbyder vi en arbejdsskabelon til klienten, så begge parter er 100% indforstået med hvad der er aftalt omkring jobbet.

Eksempelvis omkring hvilke værktøjer klienten har, forventer at freelanceren har, kost og logi samt hvad der skal ske hvis projekter tager længere tid end nødvendigt. Dette sikrer, at misforståelser sjældent sker – Så er alle glade.

Hvordan modtager klienten min faktura?

Når en faktura er lavet i vores system, enten af dig selv eller via vores automatisk fakturerings system (sker ved jobs med fast pris), så vil klienten modtage fakturaen i Freelancer Worldwide’s indbyggede beskedsystem gennem en e-mail notifikation.

I dit eget profil system kan du se de fakturaer du har sendt og hvilke fakturaer ,som skal betales eller allerede er blevet betalt. Det kræver næsten ingen administration fra din side når du skal lave fakturaer, og Freelancer Worldwide holder for altid på alle dine fakturaer, så de aldrig bliver væk.

Hvad er ”Try&Hire” konceptet?

Hvis et firma gerne vil arbejde med dig på mere permanente vilkår lignende en ordinær ansættelse, efter at have haft dig ansat som freelancer, så har de denne mulighed gennem vores ”Try&Hire” koncept.

Dette tillader klienten at hyre en freelancer under normale arbejdsbetingelser. Gebyret for dette er 2500 euro fra klienten til Freelancer Worldwide, men vi viderebetaler 500 Euro direkte til freelanceren, som belønning for det gode arbejde.

For a få flere detaljer om vores Try&Hire koncept, så gå til denne side.

Kan jeg forhandle min løn/pris med klienten?

Ja selvfølgelig. Du har altid muligheden for at foreslå arbejdsgiveren en anden pris for jobbet. Hver gang du ansøger til et job kan du nemlig foreslå en anden pris. For at få den bedste pris for dine evner, anbefaler vi dig endda at forhandle om prisen i de tilfælde, hvor du føler at det er fair.

Luk menu